Waarom karate?

Conditie:

Alhoewel karate dikwijls ten onrechte wordt voorgesteld als een geheime kunst, blijkt bij nader inzien dat het ook hier gaat om een sport. En sport wil o.a.zeggen een verbetering van conditie door middel van lichaamsbewegingen. In onze sport is het programma van lichamelijke ontwikkelingen vollediger dan op de meeste scholen.

Karate is in vergelijking met andere sporten veel vollediger en veelzijdiger: u traint zowel snelheid, kracht als weerstand. De traptechnieken vergen souplesse die worden opgebouwd via geleidelijke stretching. Alle technieken worden zowel links, rechts als achterwaarts uitgevoerd en na enige tijd oefenen merkt u bij u zelf betere coördinatie en reflexen op.

Zelfverdediging:

Het is in deze samenleving niet overbodig dat men zich kan verdedigen. maar worden onze jongeren dan geen vechtersbazen? Neen! Ouders hoeven niet te vrezen dat hun kinderen “uitdagers” zullen worden, integendeel, een betere uitlaatklep voor hun energie bestaat er niet. Trouwens , wie zich wil opwerken in de karate moet zich onderwerpen aan discipline. Wie met slechte motieven aan karate begint, valt na enige tijd toch vanzelf af.

Karaktervorming:

Karate traint de totale persoon. Via de lichamelijke opbouw wordt ook de geest gesterkt. Je leert doorzetten en faalangst overwinnen. Dit straalt ook verder door op de andere facetten in je leven en manifesteert zich op school, werk of gewoon in het dagelijks leven en de omgang met andere mensen.

Wat zijn de mogelijkheden van de club?

Wij kunnen deelnemen aan nationale en internationale stages, wedstrijden, trainingen en ontmoetingen.

Wat hebt u nodig om de proeflessen bij te wonen?

Een trainingspak is voldoende. Iedere beginner krijgt gratis 2 lessen met verzekering. daarna moet u pas beslissen.

Jongens en meisjes , dames en heren, kom gerust eens kennis maken.

Indien u vragen hebt, kunt u terecht tijdens de trainingsdagen of telefonisch bij Alfons van de Brande.(zie trainingsuren en contact)