Ontstaan Karate

Van waar komt de naam Daruma?

Volgens de legende is Karate-Do ongeveer 2000 jaar geleden in China ontstaan. In die tijd leefde er een Indische monnik Daruma geheten, die in het klooster de Boeddhistische leer onderwees. Zijn onderwijs en tucht waren echter zo streng dat de leerlingen één na één het bewustzijn verloren. Daruma wilde dit voorkomen en stelde daartoe een soort fysiologische techniek samen, die zijn leerlingen lichamelijk en geestelijk moest sterken en hen zou beschermen op verre reizen. In de loop der jaren zijn er verschillende stijlen ontwikkeld. De zelfverdediging breidde zich uit tot in Okinawa. Sensei Gichin Funakoshi heeft nadien een eigen stijl ontwikkeld, namelijk de Shotokan stijl.

 

karate_logo_kopie

 

Sensei  Funakoshi hoorde graag het geluid van de wuivende dennen. Hierdoor schreef hij poëtische teksten in kalligrafie, die hij ondertekende met ” Shoto”.

“Kan” hebben zijn leerlingen aan de school gegeven. Onze school beoefent de traditionele Shotokan stijl volgens de leer van Sensei Funakoshi. Sensei Kasé, geboren op 09/02/1929 en overleden op 24/11/2004, was één van de laatste shotokan karatemeesters die nog onder Sensei Funakoshi Gichin en diens zoon Yoshitaka trainde. Hij woonde sedert 1966 in Parijs en is de grondlegger van de Ura kata en de Go kata. Sensei Kasé was 9° Dan. De Daruma Karate school Duffel heeft de eer gehad om nog stages te volgen onder leiding van Sensei Kasé. Hij was een sterke persoonlijkheid die de leer van Sensei Funakoshi overbracht op alle karateka’s. Iedereen die met Sensei Kasé getraind heeft, zal dan ook een mooie herinnering aan overhouden. Indien u vragen hebt, kan u telefonisch contact opnemen met trainer en secretaris Van den Brande Alfons.